Groen geeft aftrap voor huis-aan-huiscampagne met 50.000 bezoeken

Gewapend met zakjes zaad, die omgeruild worden voor ideeën van burgers, zijn parlementsleden en lokale mandatarissen van Groen gestart met de eerste van 50.000 huisbezoeken. “Uw Gedacht” heet de huis-aan-huiscampagne die in Aalter werd afgetrapt. “Politiek is niet een keer om de zoveel jaar naar het stemhokje gaan, maar permanent luisteren en in dialoog gaan”, zegt Meyrem Almaci, voorzitter van Groen. “Halfweg de legislatuur is het een goed moment om te luisteren wat er leeft.” Almaci startte de campagne op aan het station van Aalter, vergezeld van een vijftiental parlementsleden en lokale mandatarissen uit de Oost-Vlaamse gemeente.

Vanaf nu gaan alle partijafdelingen elk weekend van deur tot deur. Tijdens de huisbezoeken worden ideeën ingeruild voor zakjes zaad. “We willen niet alleen vragen wat mensen bezighoudt en wat hun ideeën zijn, maar daar ook mee aan de slag te gaan”, verduidelijkt partijwoordvoerder Jonas Dutordoir.

De bedoeling is om dit jaar nog 50.000 huisbezoeken af te leggen, tot de verkiezingen van 2018 wordt de campagne doorgezet. “Politiek voer je niet alleen in de Wetstraat, maar ook in de Dorpstraat. We willen dat Groen meer tussen de mensen staat en luistert om goed te weten wat er leeft.”

bron: Belga