Domme dief probeert Emmy op het internet te verkopen

Misdaden zijn doorgaans niet de beste beslissingen, maar één dief blinkt uit met zijn ondoordachte daden. Hij plaatste een uniek prijs die hij gestolen had op de openbare zoekertjessite Craigslist en werd bijgevolg snel gevat.

Documentairemaker Brett Hansen dacht hij de Emmy die gestolen was uit zijn appartement nooit meer zou terugvinden. Zelfs de politie had alle hoop al opgegeven. Totdat Hansen besliste om eens te zoeken op ‘Emmy’ op zoekertjessite Craigslist. Tot zijn grote verbazing vond de cineast een advertentie die zijn Emmy aanbood voor 3.500 dollar.

Hansen bleef niet bij de pakken zitten en nam contact op met de criminele verkoper. Hij slaagde er zelfs in om vijfhonderd euro af te dingen van de prijs. Bij de ontmoeting met de drie verkopers, zorgde hij er natuurlijk voor dat de politie hem volgde. De agenten rekenden de dievenbende in en Hansen kreeg zij Emmy terug. Het naamplaatje dat bevestigde dat het exemplaar aan hem was uitgereikt, lag op het dashboard van de wagen van de boeven.

The Emmy for Dumbest Criminal goes to the guy who stole this and then immediately tried to sell it on Craigslist,the…

Posted by City of Olympia – Government on Wednesday, 9 March 2016