Dit zijn de meest stresserende jobs ter wereld

US Marines move for a joint military drill by US and South Korea in the southeastern port of Pohang on March 7, 2016. South Korea and the US kicked off their largest-ever joint military drills on March 7, prompting fresh warnings from North Korea of "indiscriminate" nuclear strikes against Seoul and the US mainland. / AFP / YONHAP / - / - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT - NO ARCHIVES - RESTRICTED TO SUBSCRIPTION USE

Heb je vaak last van stress op de werkvloer? Denk na voor je begint te klagen, want in sommige jobs gaan werknemers elke dag gebukt onder torenhoge druk. Vooral militairen en brandweermannen hebben het niet onder de markt, zo blijkt uit een overzicht van CareerCast.

De carrièrewebsite stelde een lijstje op met de tien meest stresserende jobs. Wat ze allemaal gemeen hebben, is een grote verantwoordelijkheid, in combinatie met de kans op ‘noodgevallen’. “Jobs waarbij je vaak in een onvoorspelbare situatie terechtkomt, zijn het meest stressvol”, klinkt het.

1. Uitgezonden militairen

2. Militairen in het algemeen

3. Brandweermannen

4. Piloten

5. Event coördinators

6. PR-verantwoordelijken

7. Managers/bedrijfsleiders

8. Krantenjournalisten

9. Politiemannen

10. Taxichauffeurs

De samenstellers van het lijstje wijzen er wel op dat élke job stresserend kan zijn. Vooral de angst om je baan te verliezen en het kloppen van veel overuren verhogen de druk die werknemers ervaren. Onderhevig zijn aan de grillen van een slechte manager hoort ook in dat rijtje thuis, net als strakke deadlines.