Tirreno-Adriatico - Fernando Gaviria viert eerste WorldTourzege

door
Belga
Leestijd 1 min.

Fernando Gaviria heeft de derde etappe in de 51e Tirreno-Adriatico gewonnen. Na 176 kilometer van Castelnuovo Val di Cecina naar Montalto di Castro bleef de 21-jarige Colombiaan van Etixx - Quick-Step in een massasprint de Australiër Caleb Ewan en de Italiaan Elia Viviani voor. De Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan sprintte naar de vierde plaats. Zico Waeytens was met een zevende stek beste Belg. Zdenek Stybar, ploegmaat van Gaviria, blijft leider. De 30-jarige Tsjech, donderdag aan het feest in Pomarance, heeft negen seconden voor op de Italianen Damiano Caruso en Daniel Oss, de Amerikaan Tejay van Garderen en Greg Van Avermaet, die woensdag met BMC de ploegentijdrit wonnen.

Voor Gaviria, die afgelopen weekend op de piste nog de wereldtitel pakte in het omnium, is het de eerste zege in de WorldTour en de derde overwinning van dit seizoen. Eerder won hij ook etappes in de Ronde van San Luis (2.1) en de Ronde van de Provence (2.1).

Zaterdag krijgen de renners in de vierde rit 216 kilometer voor de wielen, met start in Montalto di Castro en aankomst in Foligno. De Tirreno-Adriatico eindigt dinsdag 15 maart met een korte individuele tijdrit in San Benedetto del Tronto.

bron: Belga