Newcastle bevestigt komst van Benitez

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Benitez is zoals verwacht de nieuwe coach van Newcastle United. Hij tekende bij de Engelse eersteklasser een contract voor drie jaar, zo meldt de club. De 55-jarige Benitez vervangt bij de Magpies Steve McClaren, die eerder op de dag werd ontslagen.

De Spanjaard werd begin januari bedankt als trainer van Real Madrid, waar Zinédine Zidane hem opvolgde. Bij Newcastle, waar ex-Anderlechtspelers Mbemba en Mitrovic de kleuren verdedigen, wacht hem de moeilijke taak het behoud te verzekeren. Het team staat negentiende en voorlaatste in de Premier League en haalde slechts 8 punten uit de laatste twaalf wedstrijden.

"Het wordt een uitdaging voor mezelf, de staf, de spelers, de club en de fans", stelt Benitez. "Iedereen moet in dezelfde richting denken, met hetzelfde doel voor ogen. Persoonlijk ben ik blij te kunnen terugkeren naar de Premier League, dichter bij huis en mijn familie. Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn."

Benitez werkte in de Premier League eerder voor Liverpool (2004-2010) en Chelsea (2012-2013) en was vorig seizoen nog coach van Dries Mertens bij Napoli. Op 4 januari werd hij wegens tegenvallende prestaties aan de deur gezet bij Real Madrid.

bron: Belga