IS-leaks – Drie daders van aanslagen Parijs op lijsten van IS

De namen van drie van de daders van de terreuraanslagen van november 2015 in Parijs staan op de lijsten van strijders van de groep IS (Islamitische Staat) die onlangs gelekt werden. Dit melden verscheidene Duitse media vrijdag. Het gaat om Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad en Omar Mostefaï, de drie Franse aanvallers van de Bataclan die in deze Parijse concertzaal 90 mensen om het leven brachten, aldus de krant Süddeutsche Zeitung en de televisiezenders NDR en WDR, die samen toegang kregen tot de documenten.
De naam Abdelhamid Abaaoud, die beschouwd wordt als een van de organisatoren van de aanslagen waarbij in totaal 130 doden vielen, staat ook op de lijsten, maar enkel als “borg” voor de toegang tot Syrië van een andere Franse jihadist, wiens identiteit niet gepreciseerd wordt.
De gelekte documenten zijn in handen van verscheidene media en van de autoriteiten van sommige westerse landen. De Duitse regering bevestigde de authenticiteit ervan wat de Duitse IS-leden op de lijsten betreft.
In België zei OCAD dat de documenten geen informatie bevatten die nog niet bekend was bij het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging.

Bron: Belga