WTA Indian Wells - Wickmayer stoot door naar tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 47) heeft zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/6.844.139 dollar). Wickmayer haalde het in de eerste ronde in drie sets van de Sloveense Polona Hercog (WTA 82): 0-6, 6-4 en 6-4 na 2 uur en 2 minuten. Voor beide speelsters was het de eerste ontmoeting op het WTA-circuit.

In de tweede ronde wacht Wickmayer een duel met het Australische 26e reekshoofd Samantha Stosur (WTA 28), die bye was in de eerste ronde. In de onderlinge confrontaties tussen 'Wicky' en de 31-jarige Australische staat het 2-3 in het voordeel van Stosur. Hun laatste wedstrijd dateert wel al van bijna twee jaar geleden. In de eerste ronde op Wimbledon haalde onze landgenote het toen in twee sets van Stosur.

Wickmayer is de laatste Belgische deelneemster aan het enkelspel bij de vrouwen in Indian Wells. Alison Van Uytvanck (WTA 46) werd woensdag meteen uitgeschakeld in de eerste ronde. De 21-jarige Vlaams-Brabantse moest na 2 uur en 6 minuten het hoofd buigen voor de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 70). Het werd 6-2, 6-7 (2/7) en 6-2. An-Sophie Mestach en Kirsten Flipkens overleefden de kwalificaties niet op het hardcourttoernooi in de Californische woestijn, na de vier Grand Slams een van de belangrijkste toernooien op de kalender.

bron: Belga