“Volgens laatste info zit Lachiri nog in Turkse cel”, aldus Reynders

Volgens de laatste info waar België over beschikt, uit januari, zit Yassine Lachiri nog steeds in een Turkse cel. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vanmorgen in de Turkse hoofdstad Ankara. Hij heeft de Belgische ambassade gevraagd snel bijkomende informatie in te winnen. De kranten van Sudpresse schrijven dat de veroordeelde terrorist Yassine Lachiri door Turkije aan terreurorganisatie IS is uitgeleverd in ruil voor gijzelaars. De Belg kreeg eind juli in Brussel 20 jaar cel en ons land dringt bij Turkije nog steeds aan op uitlevering.

“Wij hebben geen enkele bevestiging van dit gerucht”, onderstreept Reynders in Ankara. “Het is volgens onze mensen hier op de ambassade niet de eerste keer dat dergelijke geruchten opduiken. Volgens onze jongste informatie, die dateert van januari, zit hij in een Turkse gevangenis. België blijft om zijn uitlevering vragen.”

Reynders heeft zijn diplomaten gevraagd de zaak zo snel mogelijk te verifiëren bij de Turkse autoriteiten. Tijdens de Belgisch-Turkse top met onder meer ook de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie gisteren in Ankara kwam de concrete kwestie in elk geval niet ter sprake, aldus nog Reynders.

bron: Belga