Team Belgium stelt olympische outfits voor tijdens 'Catwalk to Rio'

door
Belga
Leestijd 2 min.

Team Belgium heeft donderdag tijdens de 'Catwalk to Rio' de officiële kledij voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21/08) onthuld. Het evenement in het Brusselse Tour & Taxis, dat onder meer kon rekenen op een live optreden van dj Netsky, bracht 240.000 euro netto op. Onder anderen atleten Lionel Cox, Kimberly Buys, Axelle Dauwens, Jasper De Buyst, Simon Gougnard, Emma Plasschaert, Nafi Thiam, Pieter Timmers, Evi Van Acker, Hans Van Alphen, Laura Waem en Anne Zagré presenteerden samen met professionele modellen de olympische kledij voor ongeveer 800 supporters uit Belgische bedrijven. Jean-François Deberg en Livia Declercq vertegenwoordigden het paralympisch team.

Team Belgium wordt in Rio gekleed door Terre Bleue en Ambiorix voor officiële aangelegenheden en door Jako en Skechers in het olympisch dorp en tijdens het reizen. Samsonite zorgt voor de valiezen. Fedustria, de Belgische federatie van de textielindustrie, leverde stoffen aan Terre Bleue.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) deed met het event aan fundraising. Voor 3.999 euro konden bedrijven een tafel voor tien personen reserveren. Uiteindelijk werden 85 tafels gereserveerd. De 'Catwalk to Rio' was het derde van vier evenementen in het 'Road to Rio'-programma van het BOIC en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Eerder brachten de 'Golf to Rio' in september 2014 en de 'Run to Rio' in juni 2015 al meer dan 400.000 euro op, geld dat het BOIC investeert in de voorbereiding en omkadering van de Belgische atleten voor de Olympische Spelen.

"Het is ons doel om aan 1 miljoen euro te geraken", verklaarde Luc Rampaer, communicatiemanager bij het BOIC. "We zijn goed op weg om dat bedrag te halen, dat moet lukken met de opbrengsten uit het Rio House in Oostende."

"Ik hoop samen met de bedrijven dat onze toppers in Rio boven zichzelf kunnen uitstijgen en ons zullen doen dromen met fantastische prestaties", aldus BOIC-preses Pierre-Olivier Beckers. "Ik wens al onze atleten een perfecte voorbereiding toe. Het zijn hun bloed, zweet en tranen die topprestaties mogelijk maken. Maar ik wil de bedrijven bedanken voor hun steun. In Rio zal elke Belgische medaille, elke Belgische topprestatie ook een klein beetje van hen zijn."

"Onze focus ligt meer dan ooit op topsport", stelde Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC. "We willen meer Belgische atleten in de wereldtop op de Olympische Spelen. Op die manier kunnen we aan de wereld een land tonen dat wint. Maar om ons doel te bereiken, hebben we de hulp van iedereen nodig."

bron: Belga