Kind schiet per ongeluk op eigen moeder in VS

Een vierjarig jongetje heeft zijn moeder, een fervente wapenvoorstander, per ongeluk neergeschoten in Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Dat hebben de autoriteiten woensdag gezegd.
Gilt Jamie was dinsdagnamiddag aan het rijden toen het kind vanop de achterbank het wapen overhaalde en zijn moeder verwondde. “Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en haar gezondheidstoestand is stabiel”, zo zei de politie van Putnam County waar het incident gebeurde. “Het wapen werd legaal gekocht door het slachtoffer en het kind nam het zonder haar medeweten”, aldus de politie.
In Florida is het een misdrijf om een geladen pistool te bewaren op een plaats waar kinderen er in aanraking mee kunnen komen. De politie kon de 31-jarige vrouw nog niet ondervragen. Tot dan wordt nog geen beslissing genomen over een eventuele aanklacht tegen haar.
Op haar Facebookpagina, die intussen niet meer toegankelijk is, toont de vrouw zich een hevige voorstander van wapens. Maandag zei ze nog trots dat haar zoon kon schieten met een wapen van klein kaliber. Ze verdedigde ook het tweede amendement van de Grondwet, dat wapendracht toelaat.
Elk jaar sterven in de Verenigde Staten meer dan 30.000 mensen door een geweerschot.

Bron: Belga