Belgen ontvangen Portugal in uitverkocht Koning Boudewijnstadion

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels spelen hun oefeninterland van 29 maart (20u45) tegen Portugal in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Dat heeft de Belgische Voetbalbond vanmorgen laten weten. Twee dagen na de start van de open ticketverkoop - de voorrangsperiode voor 1895-leden was al langer afgelopen - zijn alle kaartjes de deur uit. Zoals gewoonlijk voor een thuiswedstrijd van de Duivels zal het Koning Boudewijnstadion dus opnieuw tot de nok gevuld zijn.

De oefeninterland tegen Portugal is voor de Rode Duivels de eerste in de aanloop naar het EK van komende zomer in Frankrijk. De laatste onderlinge confrontaties met de nummer zeven op de FIFA-ranking dateren van 2007, toen de Belgen in de EK-kwalificaties tweemaal de duimen moesten leggen voor 'A Selecçao' (4-0 in Lissabon en 1-2 in Brussel). Cristiano Ronaldo en co spelen op EURO 2016 in groep F tegen Oostenrijk, Hongarije en IJsland en zijn een mogelijke opponent van de Belgen in de tweede ronde (als de Portugezen hun groep winnen en België tweede wordt in zijn poule).

De laatste rechte lijn naar het EK start voor de Belgen met een korte stage in Heist (19/05-21/05). Daarna volgt een stage in Zwitserland (22-28/05) en een in Genk (29/05-06/06). Op zaterdag 28 mei spart de selectie van bondscoach Marc Wilmots in Genève tegen Zwitserland, op woensdag 1 juni ontvangen de nummers één op de FIFA-ranking in Brussel Finland en op zondag 5 juni komt Noorwegen naar het Koning Boudewijnstadion. De Belgen starten hun EK met de clash tegen Italië op 13 juni in Lyon, daarna volgen groepswedstrijden tegen Ierland (18/06 in Bordeaux) en Zweden (22/06 in Nice).

bron: Belga