In deze situaties mag je een leugentje om bestwil gebruiken

Vroeger werd het ons zo vaal gezegd: liegen mag niet. Met de jaren komt echter het inzicht dat er twee soorten leugens zijn. Zo zijn er de leugens die gemeend zijn, waar je anderen door kwetst. Maar er zijn ook leugens die gebruikt worden om iemand die je graag ziet tevreden te houden. Dat zijn de zogeheten ‘leugentjes om bestwil’, en die mag je in volgende situaties altijd gebruiken.

Wanneer je vriendin is aangekomen
Als het maar een beetje extra vet is, hoef je er niemand op te wijzen. Misschien draagt die persoon gewoon iets dat haar dik doet lijken, heeft ze net een nieuw restaurant ontdekt of is er een geliefde in het spel. Wanneer de situatie niet levensbedreigend is, hoef je er niets over te zeggen.

Wanneer een vriendin een lelijk kapsel heeft
Als ze naar de kapper is gegaan en haar nieuwe haardos trekt op niet veel, zwijg je daar maar beter over. Het haar is afgeknipt en het proces is dus onomkeerbaar. Hetzelfde geldt voor lelijke tattoos. Er kan niets aan gedaan worden op dit moment, dus dan laat je het beter rusten.

Wanneer haar vriend toch niet de knapste ter wereld is
Zolang hij maar lief is voor haar, toch ?

Wanneer ze vraagt of haar outfit wel goed is
Zeg maar gewoon ”ja”. Liever een vriendin in een streepjestrui op een oranje broek dan een vriendin die wil thuisblijven omdat ze niets heeft om aan te trekken.

Wanneer ze iets aanklaagt dat helemaal niet zo erg is
Als ze fulmineert over een vriend die haar vertelde dat ze scheve vingers heeft, dan zal het voor haar wel veel betekenen. Je kan het maar beter meespelen.

Wanneer ze zich niet meer kan herinneren wat ze vannacht heeft uitgestoken
Denk gewoon even niet aan dat moment waarop ze ladderzat van de trap viel, daarmee jouw visbokaal brak, de buren aan jouw deur kwamen klagen over het geluid waarna ze op hun hond braakte. Wees maar gewoon blij dat ze nog leeft en dat jullie geen boete hebbe. Neuh, we hebben niets speciaals gedaan vannacht

Wanneer ze nog niet over haar ex is
Dan hoef je haar niet te vertellen dat hij knapper is geworden, dat hij eindelijk tot bepaalde inzichten is gekomen en dat andere vrouwen interesse hebben in hem. Als je vriendin hem een sukkel vindt, dan is dat zo.

Foto: Pixabay