Ellie Goulding stopt tijdelijk met zingen

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 04: Recording artist Ellie Goulding attends 102.7 KIIS FM?s Jingle Ball 2015 Presented by Capital One at STAPLES CENTER on December 4, 2015 in Los Angeles, California. Jonathan Leibson/Getty Images for iHeartMedia/AFP

Ellie Goulding, succesvoller dan ooit, heeft aangekondigd om volgende jaar tijdelijk te stoppen met zingen en optreden. Naar verluidt zou de popzangeres tijd nodig hebben om haar gebroken hart te laten genezen.

Ellie en haar ex Doug Poynter hadden trouwplannen en zelfs een kinderwens. Toch viel de langeafstandsrelatie niet mee en bleef er meer verdriet dan liefde over. Haar hoofd heeft even pauze nodig. “Mensen denken dat als je een publiek figuur bent, je met allerlei problemen wel kunt omgaan. Maar dat is niet zo”, aldus Goulding in The Sun.

De Britse is van plan om ook effectief een jaar van het toneel te verdwijnen. Maar geen nood voor de fans: Ellie heeft beloofd dat ze haar Delirium-tournee nog zal afmaken. “Ik ben elke dag met mijn tournee bezig en daarna ontvang ik altijd nog fans. Ik heb geen tijd om even uit te blazen bij vrienden of familie”, zegt de vermoeide Goulding.

Foto: AFP / J. Leibson