'Vijfde Beatle' George Martin is overleden

Sir George Martin (foto), de legendarische producer van The Beatles, is gestorven op 90-jarige leeftijd. 
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

"God zegene George Martin. Vrede en liefde voor Judy en zijn familie", schrijft The Beatles-dummer Ringo Starr op Twitter. Voor zanger Paul McCartney was Martin als "een tweede vader".

Thank you for all your love and kindness George peace and love xx????? pic.twitter.com/um2hRFB7qF

— #RingoStarr (@ringostarrmusic) March 9, 2016

De in Londen geboren producer bood The Beatles in 1962 hun eerste platencontract, stelde voor om geen frontman aan te duiden en bepaalde mee de sound van de band. Daarom werd hij de 'vijfde Beatle' genoemd.

"The world has lost a truly great man..." Paul McCartney on George Martin: https://t.co/M2ySCKfisO pic.twitter.com/dDE5cm2F0a

— Paul McCartney (@PaulMcCartney) 9 maart 2016

In zijn vijftig jaar durende carrière werkte hij samen met andere muziekhelden als Jeff Beck, Bob Dylan en Elton John, en produceerde hij meer dan 700 albums, waarmee hij wereldwijd grote successen behaalde in de hitlijsten.

In 1996 werd Martin door de Britse koningin geridderd. Op bovenstaande foto is Martin te zien naast een standbeeld van John Lennon in een park in Havana, Cuba, in 2002.

Van links naar rechts: Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison en producer George Martin tijdens de opnames van 'Free As A Bird'

Op Twitter ontstond er even paniek onder de fans van Game of Thrones die dachten dat de schrijver van de populaire reeks het loodje had gelegd. De naam van de man, George RR Martin, is maar twee letters langer.

Oh no, how will Game of Thrones get finished?! RIP George Martin.

— Flossie (@JLFEternal) March 9, 2016

So sad about George Martin's death! How will we ever find out the ending to @GameOfThrones now! #KeepWatchingTheWallGeorge

— Dave Crosby (@DaveJamesCrosby) March 9, 2016

A million Game of Thrones nerds who've never heard of George Martin just had heart attacks.

— John Quaintance (@John_Quaintance) March 9, 2016