Republikeinse senator Ted Cruz krijgt steun van ex-rivale Fiorina

Het vroegere hoofd van Hewlett-Packard en ex-kandidate voor het Witte Huis Carly Fiorina heeft de ultraconservatieve senator voor Texas en Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz haar steun toegezegd. “Wij hebben een conservatief nodig (ter verdediging van de) Grondwet, of het nu gaat om godsdienstvrijheid, ons individueel recht op wapendracht of de soevereiniteit van Amerika”, zei ze op een meeting aan de zijde van Cruz in Miami (Florida).

Zoals deze laatste zelf herhaaldelijk zei is hij volgens Fiorina de “enige” die Donald Trump verslaan. Deze laatste ligt aan kop in de Republikeinse voorverkiezingen. “Het is tijd om ons rond Cruz te scharen”, zei de 61-jarige voormalige kandidate.

Zij maakte zich druk dat de Republikeinse elite sinds de nederlaag bij de presidentsverkiezingen van 2012 “eerder dan te strijden voor verandering, niets heeft gedaan, terwijl onze (Democratische) regering meer en meer onbekwaam en corrupt bleek te zijn”.

Fiorina was enkele maanden de enige vrouwelijke kandidate van de Grand Ole Party voor het Witte Huis. Maar op 10 februari gooide ze de handdoek in de ring na teleurstellende resultaten in de eerste voorverkiezingen:, 4,1 procent in de primaries in New Hampshire en 1,9 procent in de caucus van Iowa. Het leverde haar alles bijeen één schamele afgevaardigde voor de partijconventie op.

Bron: Belga