PSG wipt Chelsea uit kampioenenbal

Het Europese avontuur van Courtois en Hazard is voorbij. In een hoogstaande achtste finale verloor Chelsea thuis met 1-2 van PSG. In Parijs had PSG ook al met 2-1 gewonnen.
Xavier

Stamford Bridge zat afgeladen vol voor de komst van PSG, dat een 2-1 voorsprong kwam verdedigen. Bij de Blues stonden Thibaut Courtois (foto links) en Eden Hazard in de basis en zowel zij als hun Franse tegenstanders drukten vanaf de aftrap het gaspedaal in.

De wedstrijd was nog geen twee minuten ver of Diego Costa knalde een open doelkans al op PSG-doelman Trapp. Na vijf minuten nam de ploeg uit Parijs het commando over. Een gretige Di Maria schoof de bal naast Courtois, maar Ivanovic stond op de juiste plaats. Het was een teken aan de wand, want op het kwartier vond PSG dan toch de opening. Na een heerlijk in elkaar geweven aanval legde Ibrahimovic de bal panklaar voor Rabiot, die het leer simpel binnentikte.

Chelsea wist dat het nu zeker twee keer moest scoren en trok direct ten aanval. Het bleef eerst bij wat halve kansen, maar iets later kapte Diego Costa heel makkelijk Thiago Silva uit en plaatste de bal netjes in het PSG-doel. Een opwindende eerste helft dartelde nog verder, maar de stand bleef hetzelfde.

Deksel op de neus

De tweede helft kondigde zich in de eerste minuten aan als een kopie van de eerste, met een Chelsea dat het tempo omhoog probeerde te jagen, maar dat duurde niet lang. Een grote tegenslag voor Chelsea was de wissel van de geblesseerde Diego Costa op het uur. Hazard had kort daarna de 2-1 aan de voet, toen de rebound van het schot van William voor zijn voeten viel, maar Trapp kon de poging van de Belg keren. Aan de andere kant kreeg Chelsea het deksel op de neus. Di Maria mocht vrij voorzetten en Ibrahimovic knalde de bal voorbij Courtois.

Het vuur verdween daarna uit de partij en PSG beperkte zich tot controleren. Een mankende Hazard werd een kwartier voor tijd nog vervangen. De Belg verdwijnt zonder prijs uit de Champions League, het enige doel dat Chelsea dit seizoen nog had.