Gruwelijke vondst in Amsterdam: hoofd ligt voor waterpijpcafé

In Amsterdam hebben voorbijgangers een gruwelijke vondst gedaan: voor een waterpijpcafé ontdekten ze vanmorgen een afgehakt hoofd. Het hoofd hoort mogelijk bij het lijk van een 23-jarige crimineel, dat in de nacht van maandag op dinsdag werd ontdekt in een uitgebrande auto in de Nederlandse hoofdstad. Dat heeft de politie laten weten. De politie sluit niet uit dat de misdaad in verband staat met een onderwereldoorlog tussen rivaliserende bendes in en om Amsterdam. Waterpijpcafé de Fayrouz Lounge geldt als ontmoetingsplek voor drugscriminelen en was in 2014 al het decor van een moord. Op 21 maart van dat jaar werd Mohammed El Mayouri vlakbij geliquideerd. De man verliet met vrienden het café en werd om de hoek onder vuur genomen. El Mayouri overleed ter plaatse. Twee mannen schoten hem dood en vluchtten in een Volkswagen die later elders in Amsterdam uitgebrand werd aangetroffen.

Het slachtoffer stond op het punt een getuigenverklaring af te leggen ten gunste van Benaouf A., die in 2014 werd veroordeeld tot tien jaar cel voor betrokkenheid bij een andere liquidatie: die van Najeb Bouhbouh in Antwerpen. Hij was een goede vriend van de beruchte crimineel Gwenette Martha, die in mei 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.

In juni 2015 werd mogelijk een liquidatie voorkomen bij de Fayrouz Lounge. De politie pakte twee mannen op die in een gestolen auto met wapens naar het waterpijpcafé reden. Daar achtervolgden ze een donkere BMW, die toen wegreed bij het café. Het Nederlandse openbaar ministerie was ervan overtuigd dat ze iemand wilden liquideren.

Het lichaam dat gisteren in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost werd gevonden, is van de 23-jarige Amsterdammer Nabil Amzieb. Het slachtoffer is een bekende van de politie. Die is nu aan het uitzoeken of het vandaag aangetroffen hoofd bij het lichaam hoort.

bron: Belga