Emma Meesseman blijft Washington Mystics trouw

door
Belga
Leestijd 2 min.

Emma Meesseman heeft haar contract bij de Washington Mystics met vier jaar verlengd en blijft de club trouw tot eind 2019. Dat maakte de club uit de Amerikaanse WNBA bekend op zijn website. "We zijn bijzonder tevreden met haar contractverlenging", aldus hoofdcoach Mike Thibault. "Emma is een van de hoekstenen van het team en maakte al een uitstekend WNBA-debuut. Toch ben ik ervan overtuigd dat ze nog niet al haar talent laten zien heeft. Ze blijft vooruitgang boeken, voelt zich beter in onze competitie en is ook fysiek rijper geworden. Dat ze vorig seizoen geselecteerd werd voor het All Star Game bewijst dat ze bij de beste speelsters uit onze competitie kan horen."

De 22-jarige Meesseman was vorige zomer in haar derde seizoen bij de Mystics de eerste niet-Amerikaanse speelster die een ticket voor het All Star Game op zak mocht steken. In de competitie was ze in drie jaar tijd goed voor gemiddeld 8,7 punten en 5,3 rebounds per wedstrijd. Vorig seizoen deed ze met 11,6 punten en 6,3 rebounds veel beter. Ze begint haar nieuwe WNBA-seizoen bij de Mystics op 14 mei tegen New York Liberty.

Meesseman stapte in 2012 van Blue Cats Ieper over naar Villeneuve d'Ascq. Na twee seizoenen in Franse loondienst tekende Meesseman voor Spartak Moskou, de club die ze vorige maand na anderhalf seizoen verliet voor die andere Russische topper Ekaterinburg.

Met die club nam ze dinsdag in de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Euroleague overigens met 72-56 de maat van het Turkse Fenerbahçe, de nieuwe werkgever van Ann Wauters. Meesseman speelde ruim 26 minuten en was daarin goed voor veertien punten, zeven rebounds en vier assists. Collega-international Wauters lukte in 25 speelminuten acht punten en plukte ook acht rebounds. Duel twee (best-of-three) wordt vrijdag in Istanboel afgewerkt, een eventuele derde partij op 16 maart opnieuw in Rusland.

bron: Belga