300 werken van Picasso te zien in Brugge

Op de Brugse site Oud Sint-Jan is voortaan een permanente tentoonstelling te zien van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Prinses Léa van België woonde de officiële opening bij. De expositie herbergt ruim 300 originele werken van de Spaanse grootmeester. Die komen vooral uit privé-collecties. Het gaat vooral om grafisch werk. “Er zijn zo’n 30.000 grafische werken van Picasso. Hij was dus boven schilder en beeldhouwer vooral een grafisch kunstenaar”, aldus curator Jean-Christophe Hubert.

Met 300 kunstwerken wordt de tentoonstelling dé referentie op vlak van grafische kunst van Picasso. Volgens de curator toont de expositie de kleine kantjes uit het leven van de Spanjaard. Er is ook heel wat aandacht voor zijn minaressen en de invloed die ze hadden op zijn werk. Prinses Léa toonde zich een liefhebber van het werk van Picasso.

De expo is een initiatief van Xpo Center Bruges, de noemer waaronder Site Oud Sint-Jan voortaan tentoonstellingen organiseert. De expositie rond Picasso is de eerste grote realisatie onder de nieuwe koepel, die ook tijdelijke expo’s zal organiseren. De eerste grote tijdelijke expo wordt “Wildlife Photographer of the year” van het Natural History Museum in mei.

bron: Belga