Verband tussen kleine handen en kleine penis is een mythe

Donald Trump had voor een keer gelijk: hij mag dan wel kleine handen hebben, met zijn penis is er niks mis. Volgens sekswetenschapper Debby Herbenick is de correlatie tussen kleine handen en een kleine penis slechts een mythe.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Toen presidentskandidaat Marc Rubio uithaalde naar zijn tegenstander Donald Trump merkte hij op dat Trumps handen klein zijn en dat de rest dus wel navenant zal zijn. Trump ontkrachtte dit immers door te stellen dat Rubio de eerste was die ooit een opmerking maakte over zijn handen en dat er ‘beneden' helemaal niks aan de hand was.

Volgens sekswetenschapper Debby Herbenick heeft Trump zonet een wijdverspreide mythe ontkracht. "Sommige onderzoeken beweren een verband te zien tussen kleine genitaliën en kleine handen, maar lang niet allemaal. Natuurlijk zal je mensen vinden met grote handen en kleine penissen en omgekeerd. Bovendien wijzen deze onderzoeken op grote groepen en worden individuen niet onderzocht. Er is dus helemaal geen reden om te stellen dat je handen de grootte van je penis bepalen".

 

Foto: Pixabay