Innocent behandelt ‘vrouwelijke pennen’ met het nodige sarcasme

Speciaal voor Internationale Vrouwendag kreeg smoothiemerk Innocent een doosje balpennen ‘voor haar’ toegestuurd. Innocent merkte terecht op dat pennen genderneutraal zijn. De reactie liep dan ook over van het sarcasme. 

We've been sent a box of ‘BIC for her’ pens designed especially for women to celebrate International Women's Day. Revolutionary http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B004FTGJUW

Posted by innocent on Tuesday, 8 March 2016

Drie vrouwelijke medewerkers poseerden met het doosje pennen en papiertjes met boodschappen als “Het is een mirakel!”, “Ik heb dit helemaal zelf geschreven!” en “Pas maar op Shakespeare!”. Een mannelijke collega probeerde de pennen ook te gebruiken, maar omdat ze voor vrouwen gemaakt zijn, kon hij uiteraard slechts enkele krabbels produceren.

Het sarcasme stopte daar niet, Innocent en de Facebookvolgers bespotten de pennen ook nog in de reacties. Zo vroeg een vrouw waar ze deze pennen kon aanschaffen, omdat ze in haar huishouden enkel de doorsnee mannenpennen heeft en ze het beu is dat haar echtgenoot alles moet schrijven. “Jij kan deze pennen niet kopen. Je kan vrouwen toch niet vertrouwen met financiële zaken. Is er een man bij je in de buurt die toegang heeft tot het kapitaal en die ze voor jou kan kopen?  Natuurlijk moet je hiervoor wel over genoeg zakgeld beschikken”, reageerde Innocent.

“Eindelijk! Een pen die mij, als vrouw, in staat stelt om boodschappenlijstjes en recepten op te stellen! Kon ik me maar uit de keuken bevrijden om er enkele te bestellen. Jammer genoeg moet ik mijn man wachten tot hij ze voor me kan kopen!”, liet een vrouw weten. “Een uitstekend plan! In tussentijd kan je alvast strijken”, luidde het antwoord van het smoothiemerk.

Dankzij de pennen durfden vrouwen ook over andere problemen praten. “Liefste Innocent, ik kocht één van jullie smoothies voor mijn vriendje, maar ik merkte dat de drank roze is en dat kan hem verwarren. Zal ik het zelf opdrinken en hem een meer ‘mannelijke’ blauwe smoothie geven?”, aldus een bezorgde dame. “Je hebt goed gehandeld! Wie weet wat er kan gebeuren als hij ervan zou drinken? Waarschijnlijk zou hij plots zo vaak aan kittens moeten denken dat hij de voetbal zou missen. Godzijdank heb jij deze ramp kunnen voorkomen!”, prees Innocent.