UEFA Youth League - Anderlecht bereikt halve finales na knappe zege tegen Barcelona

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht heeft zich verzekerd van een ticket voor de halve finales van de UEFA Youth League. De selectie van coach Nicolas Frutos was in zijn kwartfinale in deze prestigieuze jeugdcompetitie te sterk voor de Spaanse grootmacht FC Barcelona en haalde het met 2-0. Jorn Vancamp (53.) en Antoine Bernier (88.) waren de doelpuntenmakers, Anderlecht is zo voor het tweede jaar op rij te sterk voor de Catalanen en mag net als vorig jaar naar de halve finales. In een vrij gesloten eerste helft waren kansen bijzonder schaars in het Van Roystadion in Denderleeuw. Acht minuten na rust was het Anderlecht dat op voorsprong kwam. Na een goed aangesneden hoekschop van Amrani was het spits Jorn Vancamp die het leer van dichtbij met de borst in doel devieerde, meteen al zijn zesde treffer dit seizoen in de Youth League. Diezelfde Vancamp knalde in de 77e minuut op de lat, elf minuten later counterde Antoine Bernier de Brusselaars naar de bevrijdende 2-0. In de toegevoegde tijd kreeg Anderlecht-speler Orel Mangala nog (streng) rood.

Anderlecht had zich voor de achtste finales geplaatst dankzij een 2-0 zege in de play-offs tegen Arsenal. In de eerste twee rondes van het "spoor van nationale kampioenen" had paars-wit achtereenvolgens het Noorse Brann en het Zwitserse Servette gewipt. Bij de laatste zestien moesten de paars-witte jonkies in eerste instantie hun meerdere erkennen in het Kroatische Dinamo Zagreb (0-2). De Kroaten hadden in dat duel echter een geschorste speler opgesteld, de Europese Voetbalbond besliste later dat Anderlecht de partij met 3-0 forfaitcijfers won en alsnog naar de kwartfinales mocht.

Bij de laatste vier botsen de Brusselse beloften op titelverdediger Chelsea of Ajax, zij maken pas op 15 maart uit wie naar de halve finales mag. De andere halve eindstrijd gaat tussen Real Madrid - dat dinsdag Benfica uitschakelde (2-0) - en de winnaar van de partij van woensdag tussen Paris Saint-Germain en AS Roma. De halve finales van de Youth League worden op 15 april in het Zwitserse Nyon gespeeld.

Ook vorig seizoen stootten de Brusselaars in de gerenommeerde Youth League nog door tot de halve finales. Ze wonnen toen in de kwartfinales met 1-0 van Barcelona en moesten een ronde later het onderspit voor het Oekraïense Shakhtar Donetsk.

bron: Belga