IS-leider “Omar de Tsjetsjeen” op de korrel genomen door aanval van de coalitie

Een leider van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) Omar al-Shishani of “Omar de Tsjetsjeen” is op de korrel genomen tijdens een luchtaanval van de coalitie. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke dinsdag gezegd zonder zich uit te laten over het lot van de jihadist. “Omar al-Shishani werd geviseerd door een luchtaanval in Syrië”, zei de bron die anoniem wilde blijven. Het is niet duidelijk of al-Shishani bij het bombardement is omgekomen of waar de luchtaanval precies heeft plaatsgevonden. Het succes van operaties om jihadisten te elimineren is vaak moeilijk met zekerheid vast te stellen door de Amerikaanse inlichtingendiensten omdat ze op het terrein niet aanwezig zijn.

Omar al-Shishani, gekend door zijn dikke rosse baard, wordt beschouwd als een van de hoogste, zoniet de hoogste militaire verantwoordelijke van IS. De Amerikaanse autoriteiten hebben een beloning van 5 miljoen dollar uitgeloofd voor betrouwbare informatie over hem.
De coalitie heeft sinds de herfst haar inspanningen geïntensiveerd om kaderleden van IS te elimineren en de jihadisten te desorganiseren.

Bron: Belga