Henin treedt toe tot Tennis Hall of Fame

Justine Henin krijgt een plaats in de prestigieuze Hall of Fame van het tennis. Dat staat te lezen op de website van de Internationale Tennisfederatie ITF. Ze is de allereerste landgenote die deze eer te beurt valt. De lijst bevat intussen al 243 tennissers uit 32 verschillende landen. De intussen 33-jarige Henin won tijdens haar carrière maar liefst zeven grandslamtoernooien – waaronder vier keer Roland Garros – in 2004 pakte ze ook goud op de Olympische Spelen in Athene. “Juju”, die tijdens haar loopbaan bekend stond om haar ongelofelijke eenhandige backhand, stond in totaal maar liefst 117 weken op nummer één op de WTA-ranking. In 2011 zou ze na een niet zo geslaagde comeback definitief stoppen met proftennis.

Ook Marat Safin krijgt een plaats in de Tennis Hall of Fame. De Rus nam in 2009 afscheid van het ATP-circuit na een loopbaan van twaalf jaar waarin hij één keer de Australian Open won en éénmaal de US Open op zijn naam schreeef. “Mad Marat”, een bijnaam die de ondertussen 36-jarige Rus kreeg omwille van zijn licht ontvlambare karakter, stond ook even nummer één van de wereld.

In de categorie “Master Players” voorbehouden voor toppers die al minstens twintig jaar met pensioen zijn ging de eer naar de Franse Yvon Petra (die in de jaren veertig furore maakte). Ook de Britse Margaret Scriven (die in de jaren dertig bij de besten van de wereld behoorde) werd in deze groep opgenomen.

bron: Belga