Champions League - Real Madrid schakelt AS Roma uit en mag naar laatste acht

Real Madrid heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League voetbal. De Koninklijke rekende in de achtste finales af met AS Roma, het won na de heen- (0-2) ook de terugwedstrijd tegen de Romeinen. Het werd 2-0 na treffers van de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo (64.) en James Rodriguez (68.). Bij de Giallorossi was er op het wedstrijdblad geen spoor van Rode Duivel Radja Nainggolan. De stoere middenvelder haakte al in de opwarming af, hij sukkelt vermoedelijk met zijn adductoren. In de eerste helft waren het vooral de bezoekers die dicht bij een treffer kwamen maar Edin Dzeko en Mohamed Salah lieten wenkende kansen onbenut.

Diezelfde Salah miste ook na de pauze een uitstekende mogelijkheid, iets na het uur deelde Real de doodsteek uit met twee doelpunten op vijf minuten tijd. In minuut 64 was het wie anders dan Ronaldo die scoorde - zijn 90e al in de Champions League - even later sloeg James Rodriguez Roma helemaal KO. Daarna liet Ronaldo de 3-0 nog liggen, uiteindelijk plaatsten de Spanjaarden zich vrij vlot voor de laatste acht.