Champions League – Historische kwalificatie voor Wolfsburg: “Sensationeel”

Wolfsburg heeft zich dinsdag voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Die Wölfe hielden in de achtste finales AA Gent onder de duim, ze wonnen zowel de heen- (2-3) als de terugwedstrijd (1-0). Na afloop uiteraad niets dan tevreden gezichten bij de Duitse vicekampioen. “Dit is sensationeel”, oordeelde sportief directeur Klaus Allofs. “Dat hadden we in het begin van het seizoen nooit durven geloven. Toch ging het moeizaam vandaag. We zaten niet echt in de wedstrijd en hadden de match van zaterdag (tegen Mönchengladbach) nog in de benen. We wilden de tegenaanvallen vermijden en niet té veel risico’s nemen. Daarna verhoogden we het ritme en uiteindelijk konden we scoren”.
“Het is geweldig dat we nu nog twee Champions League-duels krijgen”, klonk het bij Maximilian Arnold. “Welke tegenstander het ook wordt in de kwartfinales, het wordt sowieso een lekkere affiche”.
Ploegmaat André Schürrle bezorgde de Wolven de zege met een treffer in de 74e minuut. “We zijn blij dat we deze stap voor de club hebben kunnen zetten.”

bron: Belga