Aflossingsploeg 4x400m verdedigt Belgische kleuren in Portland, Tim Rummens vijfde atleet

De Belgische delegatie voor het WK indooratletiek (10-17 maart) in het Amerikaanse Portland bestaat alleen maar uit de aflossingsploeg op de 4×400 meter voor mannen. De selectie werd dinsdag officieel bekendgemaakt in de Gentse Topsporthal, waar eerst nog een ultieme test gehouden werd om de vijfde atleet van het team aan te duiden. Naast de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Robin Vanderbemden, die eerder al zeker waren van hun plekje in het team, mag ook Tim Rummens zijn koffers pakken. Hij kreeg de voorkeur op Julien Watrin. Het Belgische vijftal werd door de Internationale Atletiekfederatie uitgenodigd voor deelname aan het WK, voorts slaagde geen enkele Belgische atleet er in de limiet te halen.

De Belgische 4x400m-ploeg is regerend Europees indoorkampioen. Op het EK indoor van 2015 in Praag snelden Dylan, Jonathan en Kevin Borlée en Julien Watrin naar goud in 3:02.87 (een Belgisch en Europees indoorrecord). Op het WK indoor van 2010 in Doha eindigden de Belgian Tornados als tweede.
In Portland lopen de Borlées en ploegmaats de reeksen van de 4x400m op zaterdag 19 maart om 12u40 plaatselijke tijd (21u40 Belgische tijd). De finale staat een dag later, op zondag 20 maart geprogrammeerd (23u50 Belgische tijd).

bron: Belga