Zesde aflevering van De Mol: afscheid van de pseudo-mol

In de zesde aflevering van De Mol moesten de kanidaten afrekenen met duiven en pizza’s, een financieel dieptepunt en totale verbijstering. Er blijven nog vier kandidaten over en een ding is zeker: ze kunnen niemand meer vertrouwen. Opgelet voor spoilers.

Hanne wordt wakker in een duiventil. Bruno en Cathy moeten de juiste duif volgen terwijl Gilles en Stijn de juiste pizzaboy op de hielen zitten om tot bij Hanne te komen en haar te bevrijden. Het pizzateam volgde de verkeerde pizzakoerier terwijl Stijn deze nauwlettend in de gaten moest houden. Jammer genoeg mislukte de opdracht ook bij team duif omdat Hanne net te laat kon doorspelen welke duif Bruno en Cathy moesten loslaten.

Als toemaatje mogen de kandidaten een voor een de mol toespreken door een koptelefoon, wat vijf saaie minuten aan televie opleverde. Afgezien van het feit dat Bruno over zijn lippen wreef, Cathy af en toe glimlachte en de ondervragingstechnieken van Stijn ronduit griezelig zijn, leverde deze test weinig op.

In de laatste proef stapte presentator Gilles op de metro terwijl de kandidaten aan elk station een opdracht moesten uitvoeren. De groep verliest 6.000 euro, want niemand lijkt zijn best te doen, behalve atleet Gilles. Stijn en Hanne beginnen verschrikkelijk belachelijke technieken uit te vinden wanneer ze een toren moesten bouwen van stokjes en klei. Cathy is net te laat om het gezicht van de man te herkennen, terwijl er maar twee mensen rondlopen en Bruno worstelt al kokhalzend met een broodje van enkele luttele centimeters. Parels voor de zwijnen, Gilles.

gilles

Na het laatste avondmaal gedraagt Gilles zich verschrikkelijk tegendraads waardoor ze de opdracht met de pasvragen mislopen. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij de medekandidaten. Maar het programma kent geen genade en ook gisteren moest er iemand vertrekken. Niemand zag het aankomen, maar Bruno verliet De Mol. Menig Vlaming verdacht de aannemer als grote saboteur van het programma, maar het tegendeel is bewezen. De vraag die rest is wie er nu nog te vertrouwen is.

Foto’s SBS Belgium