Wolfsburg maakt einde aan Gents sprookje

Het Champions League-sprookje van AA Gent is geëindigd in de achtste finales. In de terugwedstrijd op het veld van de Duitse vicekampioen Wolfsburg bleef het verhoopte mirakel uit: 1-0.

Voor de – wellicht – laatste Europese wedstrijd van het seizoen gooide trainer Hein Vanhaezebrouck zijn vertrouwde opstelling ietwat door elkaar. Depoitre, die sukkelt met de buikspieren, begon zoals verwacht op de bank. Gent trad zo aan zonder diepe spits in de Volkswagen Arena, maar met een mannetje meer op het middenveld. Op de rechterflank kreeg Rafinha de voorkeur op Foket.

Saaie eerste helft

De atypische veldbezetting belette Gent niet om in een gesloten eerste helft het balbezit op te eisen, al leverde dat geduldige breiwerk minder doelgevaar op dan gehoopt. Na vijf minuten loste Milisevic een eerste schot over het doel van Casteels, maar veel werk kreeg de reservedoelman van de Wolven voor de rust niet op te knappen. Enkel Simon kreeg het leer eens tussen de palen, zonder echt gevaar. Terend op de 2-3 voorsprong uit de heenmatch liet Wolfsburg begaan. De thuisploeg stak zelf een paar keer de neus aan het venster, onder meer via Guilavogui. Met een mooie zweefsprong hield Sels de Fransman van de 1-0.

Draxler tovert

De tweede helft begon aanvankelijk zoals de eerste, al viel er rond het uur ineens wél wat te beleven. Na een heet standje in de Gentse zestien moest Sels zich laten gelden op een schot van Gustavo, terwijl ook Rodriguez even later het bezoekende doel onder vuur nam. Tussendoor versierde Milisevic na een versnelling van Simon de beste Gentse kans, maar de Zwitser mikte naast. In een poging om alsnog de vereiste goals te scoren, dropte Vanhaezebrouck twintig minuten voor tijd Saief en Coulibaly in de ploeg. Gescoord werd er ook, maar aan de verkeerde kant. Na een fabelachtige dribbel van Draxler was het Schürrle die van dichtbij de 1-0 maakte. De moed zakte Gent in de schoenen en zo kon Wolfsburg de wedstrijd rustig uitspelen.

Real wipt AS Roma

Naast de Duitse vicekampioen is ook Real Madrid al zeker van een plaats bij de laatste acht. De Koninklijke versloeg AS Roma met 2-0 dankzij goals van Ronaldo en Rodriguez.