Morrissey wil burgemeester van Londen worden

DOVER, DE - JUNE 19: Musician Morrissey performs onstage during day 2 of the Firefly Music Festival on June 19, 2015 in Dover, Delaware. Ilya S. Savenok/Getty Images for Firefly/AFP

Morrissey heeft aangekondigd dat hij ernstig overweegt zich kandidaat te stellen als burgemeester van Londen. De Britse popzanger wil in naam van de Animal Welfare-partij strijden voor de rechten van de dieren.

De Londense afdeling van de Animal Welfare Party in Groot-Brittannië heeft aangekondigd dat de partij Steven Patrick Morrissey heeft gevraagd om de partij te vertegenwoordigen bij de komende verkiezing van de burgemeester van Londen. Op de website True To You laat de zanger weten dat hij er «serieus over nadenkt» om in te gaan op het verzoek van de partij. «Dieren moet van overheidswege een stem krijgen tegen de helse en archaïsche sociale onrechtvaardigheid, waar ze in Groot-Brittannië aan ten prooi vallen omdat ze geen Engels spreken», schrijft Morrissey.

In zijn betoog noemt de voormalige zanger van The Smiths slachthuizen «de moderne versie van het naziconcentratiekamp». Hij zegt ook dat wie melk drinkt «een systeem van foltering» goedkeurt. Daarnaast haalt hij uit naar ons vorstenhuis. «Sociale rechtvaardigheid voor dieren is niet veel gevraagd. Mensen hoeven alleen rationeel en met hun hart te denken, ook als dit betekent dat het huis Saksen-Coburg-Gotha niets meer om handen heeft, wanneer ze niet langer op vossen kunnen jagen.»

Tot eind maart heeft Morrissey de tijd om samen met de Animal Welfare-partij zijn kandidatuur in te dienen om de opvolger van Boris Johnson te worden. Op 5 mei mogen de inwoners van de Britse hoofdstad de nieuwe burgemeester kiezen. Er worden op die dag ook gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd.

Foto AFP / I. Savenok