Boeing ontwikkelt zelfreinigend toilet

Een vliegtuigreis kan een fantastische ervaring zijn, al is een bezoekje naar zo'n krap toilet vaak geen pretje. Bovendien is de badkamer op een vliegtuig vaak een broeihaard voor bacteriën en bijhorende geurtjes. Boeing hoopt daar nu verandering in te brengen
door
Kevin
Leestijd 1 min.

.

De vliegtuigbouwer heeft immers een patent ingediend voor een badkamer die zichzelf reinigt op amper drie seconden zonder dat er water of doekjes bij aan te pas komen. Het patent omvat het gebruik van een soort UV-verlichting, die binnen drie seconden 99,99% van alle bacteriën die normaal gezien in een badkamer worden aangetroffen zou verwijderen.

Daarnaast zou Boeing ook inzetten op het toilet zo handenvrij mogelijk te maken. De wc-bril kan zich automatisch openen en sluiten en zeep en water zal verkrijgbaar zijn zonder dat je iets moet aanraken met je handen. Kers op de taart zou een deur moeten worden die je ook zonder gebruik van je handen opent.

Verbeteringen aan het toilet zijn een welkome innovatie, maar Boeing pakt zo niet het de grootste broeihaard voor bacteriën aan. Travelmath berekende vorig jaar dat het meeste bacteriën zich bevinden op het uitklaptafeltje.