Job op postbasis in Antarctica zeer geliefd door aanwezigheid pinguïns

Uit meer dan 50 aanbiedingen werden 4 mensen geselecteerd om de vreemdste job ooit uit te oefenen: werken in het postkantoor van Port Lockroy op het Britse Antarctica. Er is geen stromend water, noch elektriciteit. Maar de reden waarom de job zo geliefd is, komt uit onverwachte hoek.
door
delphine
Leestijd 1 min.

Binnenkort worden Adele Jackson, Rachel Morris, Iain Pringle en Laura Martin vervangen na vijf maanden gewerkt te hebben op Port Lockroy. Op de postbasis in Antarctica moeten zo'n 80.000 kaartjes van over heel de wereld gesorteerd worden per land. Verder moeten ze het winkeltje en klein museumpje open houden.

Jaarlijks krijgt de basis zo'n 18.000 schepen op bezoek. Bovendien is er geen stromend water, geen elektriciteit, vriest het er vaak en zitten ze zo zuidelijk georiënteerd dat de zon er dag en nacht schijnt.

Dit jaar waagden meer dan 50 sollicitanten hun kans. De job levert zo'n 1.100 pond per maand, wat geen erbarmelijk loon is. Toch is dit niet de reden waarom de job zo gewild is. Rond het postkantoor huizen zo'n 2.000 pinguïns waarvoor de vier kandidaten mogen zorgen. Ze worden verwacht om het leven om en rond de basis te observeren en schoon te houden. Het lijkt allemaal heel schattig, maar de pinguïns brengen heel wat onaangename reukjes met zich mee volgens de vier.

Foto: EPA / K Whybrow