Verenigd Koninkrijk en Nederland getrakteerd op Noorderlicht

Moeder Natuur trakteerde het noorden van Nederland en verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk op aurora borealis. Dit prachtige natuurfenomeen, ook wel noorderlicht genoemd, doet zich meestal voor in poolgebieden. Maar door een grote zonnestorm en helder weer was het schouwspel ook zuidelijker te bewonderen. 

Het poollicht onstaat door zonnewind, uitbarstingen van plasmawolken op de zon. Daarbij komen elektrisch geladen deeltjes in het heelal en botsen ze op de atmosfeer van de aarde.

Doorgaans is het lichtverschijnsel enkel te zien in de poolgebieden, maar dankzij helder weer en een grote zonnestorm versierde het de afgelopen nacht ook de hemel bij onze noorderburen en het Verenigd Koninkrijk.

Wie de komende nacht in de lucht wil turen in de hoop om het noorderlicht te bewonderen, is eraan voor de moeite. Volgens poollichtinfo is er geen kans meer op poollicht. De laatste keer dat het fenomeen te zien was in België, dateert bovendien al van 2003.

Om jullie extra jaloers te maken, werd Twitter afgelopen nacht gebombardeerd met prachtige foto’s van nachtbrakers die het dansende licht konden vastleggen op de gevoelige plaat.