Planeet Uranus kondigt zeven jaar onheil aan

Tienduizenden bijgelovige Thais zijn in de tempels met rituelen begonnen om hun land te behoeden voor onheil. De stand van de planeet Uranus kondigt volgens Thaise astrologen zware tijden aan voor het koninkrijk. Dat schrijven de Thaise kranten. Die stand blijft ongeveer zeven jaar behouden.  

De Thaise naam van Uranus betekent vertaald Ster des Doods. De planeet heeft 84 jaar nodig om rond de zon te draaien. In Thailand brak 84 jaar geleden een revolutie uit die de absolute monarchie ten val bracht. De overwegend boeddhistische Thais verbranden tijdens plechtigheden onder andere wierook en leggen bloemen neer. Aan de ceremonieën namen zondagavond ook het hoofd van de politie en de minister van Toerisme deel.

Vele Thais maken zich zorgen over het einde van het tijdperk van de al jaren zwaar zieke koning Bhumibol Adulyadej (89). Hij zit al bijna 70 jaar op de troon en wordt praktisch als een God vereert. Hij wordt boven alle politieke geschillen heen als de garantie voor de eenheid van het land beschouwd.