Is dit de somberste dierentuin ter wereld?

Wie een bezoekje brengt aan dierentuin Khan Younis in de Gazastrook, zal bij sommige kooien waarschijnlijk verschieten. De eigenaar plaatste in sommige hokken namelijk opgezette beesten.

Sinds enkele maanden sterven de dieren in groten getale. Door het conflict tussen Israël en de Palestijnen komt er amper bevoorrading tot aan de dierentuin. De dierven verhongeren dus en leggen het loodje. Eigenaar Mohammed Awaida zet de dieren vervolgens eigenhandig op.

Via stappenplannen die hij op het internet vindt, maakt hij zelf formaline, het hoofdbestanddeel om dieren op te zetten. Omdat hij dat zelf moet maken, is de vloeistof vaak niet zuiver waardoor de dieren niet in hun oorspronkelijke pose blijven staan of zelfs groen uitslaan. Het is eerder een macaber schouwspel dan een mooie herinnering aan de gestorven dieren.

De eigenaar denkt echter niet aan stoppen. Hij wil aan de omwonende kinderen tonen dat de dierentuin er altijd zal zijn, ondanks de gevechten. Intussen krijgt hij hulp van Four Paws, de dierenrechtenorganisatie die een hele lading diereneten en medicijnen kon afleveren bij het dierenpark. De vrijwilligers hopen dat ze de dieren terug gezond kunnen maken.

Foto: Pixabay