In dit restaurant eten daklozen in waardigheid

De Kansas City Community Kitchen brengt verandering in de manier waarop maaltijden doorgaans geserveerd worden aan daklozen. De ruimte is ingericht als een doorsnee restaurant, waar de arme mensen vriendelijk begeleid worden naar een tafel. Ze kunnen hun eten zelf kiezen uit een gezond en voedzaam menu.

“We proberen het beeld van een typische soepkeuken om te draaien”, vertelt Mandy Caruso-Yahne aan Upworthy. Als directeur van de maatschappelijke betrokkenheid bij Episcopal Community Services leidt zij de keuken.

De Kansas City Community Kitchen staat al dertig in dienst van de gemeenschap, maar om de daklozen nog meer het gevoel te geven dat zij er ook deel van uitmaken, is de opvangruimte heringericht als een restaurant. Daar kan iedereen eten “in waardigheid”.

“Het maakt een verschil. Ze behandelen mij alsof ze niet weten dat ik dakloos ben”, getuigt Brian Oglesby, een man zonder thuis. Het menu wordt samengesteld door Michael Curry, die eigenaar is van Lil’ Bubba, een ander restaurant in Kansas City. De chef-kok leefde ooit zelf in armoede en at dus geregeld zelf in grootkeukens. Hij kookt gezond maaltijden met vers voedsel, en houdt zelfs rekening met suggesties van de ‘klanten’.

Hoeksteen van het restaurant zijn de vrijwilligers. “Daklozen zijn het gewoon om in de rij staan ​​voor voedsel, voor een bed, of zelfs gewoon om ergens binnen te mogen”, zegt vrijwilliger Kenneth Cabean, die de mensen aan de deur begroet. “Zie je hun glimlach vandaag? Dat kan het hart van een mens veranderen.”

Bekijk hier de opening van de Kansas City Community Kitchen hier: