Barack Obama dankt Mythbusters

PASADENA, CA - JANUARY 08: (L-R) TV personalities Adam Savage, Jamie Hyneman and Rich Ross, President, Discovery Channel speak onstage during Discovery's 'MythBusters' panel at Discovery Communications' 2015 Winter Television Critics Association press tour at the Langham Hotel on January 8, 2015 in Pasadena, California. Frederick M. Brown/Getty Images/AFP

Het wetenschappelijke programma ‘Mythbusters’ houdt ermee op, en dat is ook Barack Obama niet ontgaan. De Amerikaanse president bedankte hen via een videoboodschap.

In de boodschap vertelde Obama dat hij een grote fan is van het programma, en dat hij de jolige bende al uitnodigde in het Witte Huis om samen eens iets op te blazen. Hij wordt iets serieuzer wanneer hij hen oprecht bedankt voor het bewijs te leveren dat de Amerikanen wel degelijk op de maan zijn geland. Tot slot bedankt hij ‘Mythbusters’ omdat ze vele jongeren hebben geïnspireerd om zich met wetenschap bezig te houden.

Eind vorig jaar werd bekend dat het onderzoekersteam ermee ophoudt. Zaterdag werd de laatste aflevering uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Er verschenen 248 afleveringen van ‘Mythbusters’ in de afgelopen veertien jaar.