Twee mannen zaaien vernieling tijdens rit met gestolen brandweerwagen

In het  Noord-Ierse Larne hebben vrijdagnacht twee mannen zeer veel schade aangericht tijdens een ritje met een brandweerwagen. Die hadden ze gestolen uit het lokale brandweercentrum.
door
annemie
Leestijd 1 min.

De rit begon rond 4u 's nachts (lokale tijd) aan de brandweerkazerne van Larne. Daarna reden de dieven van 19 en 66  jaar de Glenarm Road in, waar ze een spoor van vernieling zaaiden. Zo reed het gezelschap acht auto's aan, waarvan er eentje op zijn kop belandde. Daarna reden ze nog door enkele voortuinen. Uiteindelijk reden ze tegen een gevel van een rijtjeshuis en zo eindigde hun avontuur van 500 meter. De bewoners mochten hun huis een tijdje niet meer in omdat er instortingsgevaar was.

De twee Ieren vluchtten maar werden even later aangehouden door de politie. Een van de twee heren werd naar het ziekenhuis afgevoerd om zijn wonden te laten verzorgen. De dieven moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Two men aged 66 and 19 are arrested over a stolen fire engine that crashed.https://t.co/UxJeHXrt1A pic.twitter.com/KmaE1dI8xg

— BBC News NI (@BBCNewsNI) March 5, 2016

So proud of the response from the local crews and officers service delivery to the community unaffected pic.twitter.com/WxnyYesfo0

— NIFRSWalmsley (@NIFRSWalmsley) March 5, 2016

Unbelievable carnage that could have resulted in loss of life or serious injury pic.twitter.com/7sWCLGmtsb

— NIFRSWalmsley (@NIFRSWalmsley) March 5, 2016