Aandacht voor accessoires

A model presents a creation for fashion house Marni as part of the Women Autumn / Winter 2016 Milan Fashion Week on February 28, 2016. AFP PHOTO / TIZIANA FABI / AFP / TIZIANA FABI

De accessoires van de komende lente en zomer hebben letterlijk alle kleuren en vormen. Vergeet ‘less is more’, dit seizoen schuilt er geen kwaad in een beetje overdaad. Maar hoe combineer je die kakafonie aan kleuren tot een coherente outfit? De Antwerpse modeblogster Paulien Riemis, die online opereert onder het alter ego Polienne, brengt raad. 

 Overdaad in het oor

Op het vlak van oorbellen zien we het komende seizoen drie duidelijke trends: lange exemplaren die sexy over de schouder hangen, verschillende oorbellen in één oor en de verdere opmars van de kitchy ear cuffs.

Polienne: “Ik ben grote fan van meerdere oorbellen in één oor, omdat je zo volledig wild kan gaan met verschillende stijlen en vormen. Mijn advies? Experimenteer erop los tot je de perfecte combinatie gevonden hebt. Zelf opteer ik meestal voor verschillende oorbellen binnen één kleurenpallet en varieer ik niet te veel in grootte. Zo blijft het geheel altijd stijlvol.”

 De nineties en seventies om je hals

De gevreesde choker zal het komende seizoen zijn intrede koppig verderzetten. Vind je de zwarte kettingen die dicht tegen de hals plakken maar niets? Dit jaar komen er zware, metalen varianten op de markt die weliswaar dicht tegen de hals vallen, maar toch iets meer ademruimte geven.

Polienne: “Ik verwacht dat we het komende seizoen veel seventies en nineties geïnspireerde kettingen  in de winkelrekken zullen zien. Mijn advies? Combineer een statement ketting altijd met een sobere outfit, zodat er niet te veel elementen schreeuwen om aandacht.”

 Een blok aan het been

Wie hoopt dat de gruwelijke plateausandalen dit seizoen naar een donker hoekje verbannen zouden worden, is eraan voor de moeite. De komende maanden paraderen allerhande plateauzolen parmantig door de straten.

Polienne: “Het is geen sinecure om elegant voor de dag te komen op plateausandalen. Mijn advies hier is simpel: probeer te allen tijde een stukje been te tonen. Dames met ietwat gezette kuiten kunnen bijvoorbeeld een cropped broek dragen die de enkels bloot laat. Ben je wel gezegend met een rank stel benen? Dan geef je de bloksandalen de nodige dosis vrouwelijkheid door ze te combineren met een zwierig jurkje of een kort rokje.”

 Pretty prints aan de hand

Je handtas is het komende seizoen zonder enige twijfel dé eyecatcher van je outfit. Om helemaal mee te zijn pak je uit met een exotisch exemplaar. Ben je eerder het sobere type? Dan opteer je best voor leer met een opvallende textuur of een vrolijke kleur.

Polienne: “De meeste mensen hebben de neiging om neutrale handtassen te kopen die mooi passen bij elk soort outfit. Dat is praktisch, maar dit seizoen mag het iets meer zijn. Ik heb zelf bijvoorbeeld een knalgele handtas in ruw struisvogelleer. Meestal combineer ik deze tas met neutrale kleuren zoals navy en grijs, maar ik durf ook te experimenteren met een opvallende bolletjes- of streepjesprint.”

 Meer fashiontips nodig? Neem een kijkje op www.polienne.com

door Mare Hotterbeekx