Van dit pintje krijg je geen bierbuik

Mensen die intens sporten om een sixpack te kweken, drinken na een training doorgaans proteïneshakes. Maar daar kan in de toekomst verandering in komen. De Britse fitnesswinkel Muscle Food brengt een glutenvrij bier op de markt dat evenveel eiwitten bevat als een sappige entrecôte.

Het brouwsel kreeg de naam Barbell Brew en heeft een alcoholgehalte van 3,6%. Met zijn 92,4 kcal per 330 milliliter bevat het 33% minder calorieën dan andere bieren. Tegelijk zit er 21,8 gram proteïne in het drankje, waardoor het eiwitgehalte even hoog is als dat van een doorsnee entrecôte.

“Een gezonde levensstijl onderhouden kan soms moeilijk zijn, vooral als je af en toe iets wil drinken met je vrienden na het sporten”, aldus Darren Beale van Muscle Food. “Maar dit bier is minstens even lekker als zijn calorierijke broertjes. Hij heeft alleen 85% minder koolhydraten en 33% minder calorieën. Nooit eerder kon iemand claimen dat je van het drinken van een sixpack ook een sixpack krijgt”, klinkt het promopraatje.

Na drie maanden proeftesten uitvoeren, bracht de fitnesswinkel het bier deze week op de markt. Vooralsnog is het alleen in het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Fitnessfanaten uit ons Belgenland moeten dus nog even op hun honger zitten. 

Foto stock.tookapic.com