Foo Fighters-fans krijgen antwoord op splitgeruchten

Nadat Foo Fighters-frontman Dave Grohl een solo-optreden gaf tijdens de uitreiking van de Oscars, schoten de geruchten over een break up als paddestoelen uit de grond. Via een video op YouTube heeft de band een belangrijke boodschap meegedeeld aan de ongeruste fans.

In de video met als titel ‘officiële bekendmaking van de band’ brengt Dave Grohl een innige ballade over de split met zijn rockgroep. “Nu ben ik vrij om mezelf te zijn, niet de andere drie of vier”, zingt hij.

Ondertussen discussieert de rest van de band over een mogelijke opvolger voor Grohl. Liam Gallagher, Justin Bieber, Gwen Stefani, Phil Collins en Prince worden overwogen als kandidaten, maar uiteindelijk kiezen de bandleden voor de Amerikaanse singer-songwriter Nick Lachey – ook wel bekend als de ex van Jessica Simpson.

Op het einde van het filmpje is de boodschap echter duidelijk:

foofighters

Overigens begon Foo Fighters als het soloproject van Dave Grohl. Hij nam de eerste demo’s op toen hij nog drummer was bij Nirvana en speelde later alle instrumenten zelf in op het debuutalbum dat in 1995 verscheen.

Beluister hier nog eens de Beatles-cover ‘Blackbird’ die Dave Grohl zong tijdens de Oscars: