Chinezen gebruiken lijken van jonge vrouwen als bruid

In China krijgt de politie vaak af te rekenen met verdwenen lichamen van jonge meisjes. Volgens de Chinese traditie ervaar je onheil in het hiernamaals als je niet getrouwd bent. Daarom worden pas overleden mannen nog snel gehuwd met onbekende lijken van jonge dames.

Volgens de politie zijn er de afgelopen maanden al meer dan 30 lijken opgegeven als zijnde vermist. Vooral in de provincies Shanxi, Shaanxi en Henan komen de verdwijningen meer en meer voor. Bijgelovige families laten lijken van jonge dames opgraven om ze dan te laten trouwen met een mannelijk familielid die nooit in het huwelijksbootje is gestapt. In middeleeuws China kwam deze praktijk wel vaker voor maar werd later verbannen door Mao in 1949.

Indien een man niet gehuwd is, staat hem een vreselijke tijd te wachten in het hiernamaals. Nadat Mao deze vreselijke praktijken heeft verboden, begroeven arme boeren hun overleden soms met poppen. Maar doordat de situatie van de achtergestelde mensen op het platte land verbeterde, werden terug lijken opgegraven om ze nadien te huwen met overleden mannen.

In 2011 werd er in China een man gearresteerd omdat hij zijn vrouw had vermoord om ze daarna haar lichaam te verkopen als bruid. Vorig jaar werden drie mannen gearresteerd omdat ze lijken verkochten. Hun verkoopprijs bedroeg meer dan 500 pond per lijk.

Foto: Pixabay