Donuts die je helpen om gewicht te verliezen

Wanneer je enkele kilootjes wilt afvallen, kan je best alles wat zoet is vermijden. Of toch niet? Britse bakkers hebben donuts ontwikkeld die ‘gezond’ zijn. Straffer nog, ze zouden je helpen met gewicht te verliezen.

De organisatie NUFF (Natural Unprocessed Fat-burning Food) heeft  in samenwerking met een aantal bakkers donuts gemaakt die je drang naar zoet zouden reduceren zonder dat je je achteraf schuldig moet voelen om de duizenden calorieën die je naar binnen schrokte. De desserts bevatten veel proteïnen, goede vetten, vezels en zeer weinig suikers. Maar de makers gebruikten ook ingrediënten die je niet zou verwachten zoals cacao, cocosnootolie, fruit en noten.

De samenstelling van deze ingedriënten zou er zelfs voor zorgen dat je nog wat kan vermageren. De donuts van NUFF zorgen er namelijk voor dat je metabolisme sneller in werking treedt. Bovendien zou het ook goed zijn voor de ogen en de huid.

Volgens CEO Kevin McLoughlin smaakt de donut even goed als een andere donut, misschien zelfs nog beter. “Het doel van deze donuts is om ze zo op punt te stellen dat je het verschil niet proeft met een gewone donuts.”

Foto: Pixabay