Victoria Beckham onder vuur door graatmagere modellen

British designer Victoria Beckham poses for pictures on the red carpet upon arrival to attend the British Fashion Awards 2015 in London on November 23, 2015. AFP PHOTO / JACK TAYLOR / AFP / JACK TAYLOR

Victoria Beckham lichte al een tipje van de sluier op door haar nieuwste herfstcollectie te tonen in een Instagram-filmpje. Over de kleding wordt weinig gezegd, maar vooral over het feit dat haar modellen graatmager voor de dag komen.

In een mum van tijd kregen de modefilmpjes op Instagram duizenden likes van fans. Maar er zaten ook een heleboel misnoegde mensen tussen. Niet over de kleren, maar wel over de graatmagere modellen. “Ze zien er echt ziek was, kan iemand deze meisjes eten geven?” viel er zoal te lezen.

In 2015 kreeg Beckham ook heel wat tegenwind bij de presentatie van de zomercollectie. Velen vonden het een schande dat te magere modellen haar kleding mochten showen. Straffer nog, in 2010 was Posh Spice nog het gezicht van de ‘Healty is Beauty’-campagne.

Beckham heeft nog niet gereageerd op de heisa. In 2010 verantwoordde ze haar keuze door te stellen dat de modellen jong en dun zijn, maar daarom niet ongezond.

#VBAW16 x vb

A video posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Happy Monday! X vb #VBAW16

A video posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

#VBAW16 x vb

A video posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Foto: AFP / J. Taylor