Chinezen breken in gevangenis om bloesem te zien

De lente staat voor de deur en dat zal een gevangenis in China geweten hebben. Bezoekers lopen er immers de deur plat om de bloesem aan de perzikbomen te kunnen zien. 

De gevangenis van de Zuid-Chinese stad Guilin trekt regelmatig bezoekers. Die komen niet enkel voor de gevangenen, maar ook voor de perzikbomen die in het woongebied van de cipiers staan. Perzikbloesem staat in China bekend als een goed voorteken, dat groei en welvaart symboliseert.

Volgens de lokale krant Nanguo Zaoboa dagen er elke lente een paar enthousiastelingen op om de bloesem te bewonderen, maar dit jaar loopt het blijkbaar de spuigaten uit. Enkele duizenden mensen zouden voor de omheining van de gevangenis staan om een glimp op te vangen van de bloeiende bomen. Sommigen onderhandelen met de bewakers voor toegangstickets (die niet eens bestaan), anderen proberen blijkbaar over de muren van de gevangenis te klimmen.

Normaal gezien laat de gevangenis enkele bezoekers toe om de bomen te bewonderen, maar door de onverwachte populariteit mogen enkel personeel en bezoekers voor gevangenen het domein betreden. Volgens BBC heeft één man de oplossingen voor mensen die per se die bloesem willen zien: “Het is simpel, als je echt wilt gaan, moet je gewoon een kleine misdaad plegen.”