Adele brengt doodziek meisje een bezoekje

Singer Adele arrives on the red carpet during the 58th Annual Grammy Music Awards in Los Angeles February 15, 2016. AFP PHOTO/ Valerie MACON / AFP / VALERIE MACON

Adele toonde dat ze het hart op de juist plaats heeft. In haar overvolle agenda en middenin haar Europese tournee vond ze nog een plaats om een doodziek meisje te gaan bezoeken.

De 12-jarige Rebecca uit Belfast is blind, lijdt aan een hersenverlamming en heeft regelmatig epilepsie-aanvallen. Rond Kerstmis kreeg Tracy Gibney, de moeder van Rebecca, te horen dat ze nog maar zes maanden te leven had. Mama Tracy begon aan een campagne op Facebook en Twitter om de grootste droom van haar dochtertje in vervulling te brengen: een ontmoeting met Adele.

En toen gebeurde het onverwachte: Gibney kreeg telefoon van Adele’s manager die vertelde dat de Britse ster binnen enkele dagen langs zou komen. “Adele zat naast haar bed en sprak met Rebecca en mij. Ze was zo lief voor haar, ik heb er geen woorden voor”, getuigde Gibney afteraf. En ook Rebecca was in de zevende hemel met het bezoekje.

Adele laat zich de laatste tijd wel vaker van haar beste kant zien. Onlangs konden grote fans geen tickets maar bemachtigen voor haar concert, maar de ‘Hello’-zangeres zordge ervoor dat ze toch konden komen. En enkele dagen geleden hielp Adele een vrouw met een huwelijksaanzoek op het podium.

 

Foto: AFP / V. Macon