Drie mobiele trends die reizen zullen vereenvoudigen

De smartphone werpt zich meer en meer op als een onmisbare reispartner. Zo stelt het apparaat je in staat om eenvoudig in contact te blijven met het thuisfront. Zelfs als je je aan de andere kant van de wereld bevindt kan je vrienden en familie op de hoogte houden via de sociale media. Tijdens lange vluchten of busreizen kan een tablet of smartphone er bovendien voor zorgen dat de uren iets sneller voorbijvliegen en mobiele toestellen kunnen een reis ook nog eens flexibeler maken. Samsung Discover ontwaarde alvast drie mobiele trends die reizen eenvoudiger zullen maken.

  1. Digitaal boeken
    Mobiele trends1

Zelfs voor de reis van start gaat, grijpen we tegenwoordig meer en meer naar de smartphone of tablet en volgens een internationaal onderzoek van Expedia zal dat in 2016 alleen maar toenemen. Mensen gebruiken de toestellen nu vooral om op zoek te gaan naar inspiratie voor een trip of vakantiebestemming. Bovendien boekt bijna een kwart van de Nederlanders hun reis al via hun mobiel apparaat. In de Verenigde Staten ligt dat nog een pak hoger: maar liefst 51,8% zal in 2016 een smartphone of tablet gebruiken om een reis te plannen. Reisorganisatoren zullen hier nog meer en meer op inspelen, door betere mobiele websites op poten te zetten.

  1. Overal verbonden
    Mobiele trends2

Draadloos internet is steeds meer alomtegenwoordig: je vindt het in hotels, cafés, restaurants en zelfs op het vliegtuig. Mensen die voor het werk vaak onderweg zijn maken hier vaak dankbaar gebruik van om verder te werken tijdens de reis, terwijl andere reizigers hun status op de sociale media bijwerken of kijken wat er zich afspeelt in het thuisland. Op dit moment is de beschikbaarheid van internet tijdens een vlucht nog minimaal, maar de technologie zal zich in de toekomst ongetwijfeld verder ontwikkelen.

  1. Paspoort in de cloud
    Mobiele trends3

In een aantal landen, waaronder België, krijgen reizigers een biometrisch paspoort met een flinterdunne chip. Die chip bevat naast alle gegevens van het paspoort ook nog eens extra data die anders niet zichtbaar zijn. Fraudeurs krijgen het zo nog een pak moeilijker en reizen zal steeds sneller en moeitelozer gaan.

Australië wil bovendien nog een stap verder gaan. Zij willen een virtueel paspoort creëren, waarbij alle data zich in de cloud bevinden, met als voornaamste doel om het aantal gestolen paspoorten terug te dringen. Australische onderzoekers denken dat dit idee de wereld zou kunnen veroveren.

Steeds vaker en vaker worden mobiele apparaten uitgerust met nieuwe technologieën waarvan verwacht wordt dat ze een positieve impact zullen hebben op de reissector. Denk daarbij aan irisscaners, virtual reality … De wereld ontdekken zal de komende jaren nog een pak gemakkelijker worden. Benieuwd naar de technologische vooruitgangen die het leven eenvoudiger maken? Neem dan zeker een kijkje op Samsung Discover, waar de Koreaanse techgigant je regelmatig op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de technologische sector.