Zeven leuke weetjes over het mannenlichaam

Niemand kent je lichaam beter dan jezelf – of je lief. Maar tegelijk verbergen je ogen, vingers en torso ook een aantal geheimen. Wist je bijvoorbeeld dat je hand verklapt hoe groot je penis is? Wij zochten verschillende bizarre weetjes over het mannelijke lichaam op. 

1. Dit verklapt je stem over je lengte

Onderzoekers van de Washington University beweren dat je op basis van een stem kunt bepalen of iemand groot of klein is. Het geluid van je stem wordt immers geproduceerd in de lagere luchtweg van de longen. Wie een lagere stem heeft, is dus ook meestal groter.

2. Dit verklappen je ogen over je hersenen

Ogen zijn niet alleen de vensters van je ziel, maar ze verraden ook intelligent je bent. Een onderzoek dat gepubliceerd werd in Psychological Science heeft aangetoond dat mensen met grote aderen in de ogen ook slechter scoren op IQ-testen.

3. Dit verklapt je huid over je bloeddruk

Rimpels worden doorgaans gezien als een teken van ouderdom, maar volgens een studie uit Journals of Gerontology kunnen ze ook hartproblemen voorspellen. De wetenschappers verdeelden een aantal proefpersonen in twee groepen. Ze ontdekten dat mensen met een jonge, frisse huid een betere bloeddruk hadden. Degenen met de minste rimpels liepen eveneens minder risico op hartproblemen.

4. Dit verklapt je hand over je penis

Raar maar waar: volgens Koreaanse wetenschappers kan je de lengte van je lid afleiden van de verhouding tussen de tweede en de vierde vinger. Hoe dichter de lengte van je ring- en wijsvinger bij elkaar komen, des te groter de penis zou zijn. De Koreanen vermoeden dat dit komt doordat het testosteronlevel bij foetussen de vinger- en penislengte bepaalt, zo schrijven ze in de  Asian Journal of Andrology.

5. Dit verklappen je vingers over de kans op prostaatkanker

Toch heeft een langere wijsvinger ook voordelen. Zo hebben bollebozen van de Britse Warwick University en het Institute of Cancer Research (ICR) aangetoond dat mannen met een ringvinger die langer is dan de wijsvinger 50% meer kans hebben op prostaatkanker.

6. Dit verklappen je benen over je erectie

Sommige mannen kampen met het Restless Legs Syndrome (RLS). Zij ervaren dan heel wat jeuk, kriebels en een prikkelend gevoel in hun benen. Jammer genoeg gaat deze aandoening vaak gepaard met erectieproblemen. Onderzoekers van de Harvard Medical School ontdekten dat mannen die meer dan vijf keer per maand last hadden van zulke ‘rusteloze’ benen, een grotere kans hebben op een erectiestoornis.

7. Dit verklapt je mond over je geheugen

Af en toe last van een koortslip? Dan heb je dubbele pech, zo zeggen onderzoekers van de Columbia University. De Amerikanen hebben volwassenen tussen de 59 en 79 jaar acht jaar lang gevolgd. Wat blijkt? Mensen met een koortslip door het herpesvirus hebben een slechtere breingezondheid en lopen meer risico om op latere leeftijd Alzheimer of dementie te krijgen.