Minderjarigen niet langer welkom in KFC

Autorijden, drinken, trouwen … het zijn maar enkele van de dingen waar minderjarigen mee moeten wachten tot ze 18 jaar oud zijn. In de Noord-Engelse stad Stoke-on-Trent staat een etentje in fastfoodketen KFC nu ook op dat lijstje.

Daily Mail bericht dat minderjarige jongeren in Stoke-on-Trent geen maaltijd meer mogen nuttigen in de fastfoodketen KFC zonder begeleiding van een volwassene. De keten nam deze beslissing nadat ze geplaagd werd door tienerbendes die regelmatig met elkaar op de vuist gaan. KFC is niet de eerste om deze maatregel in te voeren in Stoke-on-Trent. Een week eerder duwde een McDonald’s in de buurt dezelfde regel door.

“De manier waarop deze jongeren zich gedragen, kan behoorlijk beangstigend zijn voor het personeel. Mensen zouden zoiets niet mogen meemaken”, getuigt KFC-manager Liam Dalgarno aan Daily Mail. Tieners met honger zijn echter nog steeds welkom bij het restaurant, maar ze mogen hun maaltijd niet meer in het restaurant nuttigen. “Minderjarigen zijn niet strikt verbannen, ze mogen nog steeds eten bestellen om het vervolgens mee te nemen”, aldus Dalgarno.