Vrouw geneest derde keer van ebola

Medical personnel wheel a quarantine tent trolley containing Scottish healthcare worker Pauline Cafferkey, who was diagnosed with Ebola after returning to Scotland from Sierra Leone, into a Hercules Transport plane at Glasgow International Airport on December 30, 2014, bound for The Royal Free hospital in London. A volunteer nurse who contracted Ebola while working in Sierra Leone was airlifted from Scotland to a specialist clinic in London on December 30, 2014. AFP PHOTO / STR / AFP / -

De zogeheten ebolaverpleegster is voor de derde keer geïnfecteerd bevonden met het ebolavirus, en evenveel keer is ze ook terug gezond verklaard. Het is uitzonderlijk dat iemand drie keer de dodelijke ziekte oploopt.

Pauline Cafferkey werd dinsdag van Schotland naar Londen met het vliegtuig overgebracht nadat ze symptomen van het virus vertoonde. Ze zat gedurende de vlucht in een speciaal quarantainebed met er een plastieken afbakening rond zodat ze met niemand in aanraking kon komen.

In het gespecialiseerde ziekenhuis in Noord-Londen werd voor een derde keer ebola vastgesteld. Ze liep het dodelijke virus een eerste keer op in Sierra Leone in 2014. De vrouw genas van de ziekte, die overdraagbaar is via lichaamsvocht. In oktober 2015 kwam de ziekte terug, en ging die ook weer voorbij. Afgelopen dinsdag werd voor een derde keer ebola vastgesteld bij de verpleegster. Zondag is ze opnieuw genezen verklaard en mocht ze het Londense ziekenhuis verlaten.